Ouderschapsplan

Het ouderschapsplan is sinds 2009 een verplichte regeling waarin ouders die gaan scheiden of hun relatie beëindigen afspraken vastleggen over hun minderjarige of nog ongeboren kind(eren). Het maakt hierbij niet uit of de ouders getrouwd zijn, een geregistreerd partnerschap hebben of samenwonen. Alleen ouders die samenwonen maar geen gezamenlijk ouderlijk gezag over hun kinderen hebben, zijn niet verplicht om een ouderschapsplan op te stellen.

Als u er samen niet uitkomt, kunt u de hulp van een mediator inschakelen. Dit kan ook wanneer u al eerder uit elkaar bent gegaan en het ouderschapsplan niet meer up to date is. Als het ouderschapsplan klaar is, zetten u en uw ex-partner beiden een handtekening onder de overeenkomst.

Met behulp van een mediator is de kans groot dat u een langdurig en vaak emotioneel pijnlijk proces kunt voorkomen. De mediator kan u en uw ex-partner ondersteunen bij het maken van zakelijke afspraken, daarbij rekening houdend met de gevoelens en emoties van u beiden. Belangrijk is dat beide partijen achter de gemaakte afspraken staan, waardoor grotere conflicten worden voorkomen.

jQuery('.search-form').attr('action', 'https://www.mediationvanuitdebetuwe.nl/');