Echtscheiding

Mediation bij Echtscheiding.

De keuze door één of beide partners om uit elkaar te gaan, wordt meestal gemaakt na een moeilijke periode. Beide ex-partners hebben tijd nodig om hun emoties te verwerken. Helaas is die tijd vaak niet aanwezig. Na elke (vecht-/ conflict)scheiding moeten er immers snel een aantal ‘zakelijke afspraken’ worden gemaakt. Hulp bij echtscheiding kan hierbij heel nuttig zijn.

Als het maken van afspraken niet lukt, dan wordt dit vaak uit handen gegeven aan twee advocaten en een rechter. De uitspraak van de rechter sluit het scheidingsproces formeel af, maar eventuele conflicten blijven bestaan en kunnen zelfs ‘verharden’. Dit kan zover gaan, dat ex-partners niet meer met elkaar kunnen en willen praten; ook niet na de uitspraak van de echtscheiding.

Om dit zoveel mogelijk te voorkomen, kunt u gebruik maken van mediation. De mediator gaat uit van uw eigen kracht en coacht u om op een goede manier te kunnen omgaan met emoties. Op deze manier kunt u samen sterker aan tafel zitten en gezamenlijke afspraken maken waar u beiden achter kunt staan.

Als er kinderen bij betrokken zijn, moeten er nog meer gevoelige afspraken besproken worden zoals kinderalimentatie en het ouderschapsplan.

jQuery('.search-form').attr('action', 'https://www.mediationvanuitdebetuwe.nl/');