Counseling / Coaching

Regelmatig krijg ik de vraag of er ook nazorg is nadat een echtscheiding is uitgesproken, een relatie is beëindigd, einde van een samenleving of een ouderschapsplan is besproken en opgesteld na een mediation traject. Daarnaast ook jongeren die vragen hebben over de nieuw ontstane situatie.
Vragen als:
1) Hoe ga ik om met mijn ex partner
2) Hoe ga ik om met mijn ex schoonfamilie
3) Hoe praat ik positief tegen mijn kind over de andere ouder
4) Wat heb ik fout gedaan
5) Waarom is mij dit overkomen
6) Kan ik het een volgende keer anders doen
7) Hoe kan ik voor beide ouders goed zijn
8) Ik ben die ruzies tussen mijn ouders beu, kan ik hier iets aan doen
9) Vragen voordat er definitief besloten is om uit elkaar te gaan komen regelmatig voor. Hier kunnen ook afspraken komen waardoor u verder wil gaan met de relatie.

Counseling.

Wat is counseling:
Counseling is een laagdrempelige vorm van (emotionele) hulpverlening. Letterlijk vertaald uit het Engels betekent het raadgeven. Het doel van counseling is het helpen van mensen bij:
• het oplossen of hanteren van problemen
• het vinden van antwoorden op vragen
• het benutten van ongebruikte mogelijkheden
• het ontwikkelen van kennis en vaardigheden
Counseling is resultaatgericht van aard. Het gaat er om dat u zelf doelen gaat formuleren en gaat / kunt handelen om deze doelen te bereiken.
Counseling is geen therapie of behandeling. De uitkomsten heeft u altijd zelf in handen.

Coaching.

Wat is Coaching:
Coaching een breed begrip. Een coach ondersteunt, begeleidt of adviseert bij een vraagstuk. Er worden doelen gesteld waarbij de coach het traject begeleidt om het doel zo goed mogelijk te bereiken.

Mensen gebruik laten maken én bewust maken van hun eigen kracht is een belangrijk onderdeel van mijn ondersteuning. U kunt en weet vaak meer dan u zelf denkt! Mediation en coaching zijn altijd maatwerk. Geen enkel conflict, probleem of persoon is hetzelfde. U kunt van mij dan ook maatwerk voor uw situatie verwachten. Mijn open houding, onbevooroordeelde blik en ruime ervaring stellen mij in staat om u op een professionele en effectieve wijze te begeleiden bij het vinden van een oplossing voor uw conflict of onzekerheden.

jQuery('.search-form').attr('action', 'https://www.mediationvanuitdebetuwe.nl/');