Contact Us: wilma@mediationvanuitdebetuwe.nl
Call Us 06 30535561
Stay connected:
Burenruzie

Burenruzie.

Burenruzie kan het leven en wonen in de buurt ernstig verstoren. Wanneer u altijd prettig gewoond heeft en krijgt om welke reden dan ook onenigheid met uw buren brengt dit vaak veel onrust, onvrede en vervelende situaties met zich mee. Wanneer u als buren samen niet uit het conflict komt  zijn er een paar manieren/opties om hiermee om te gaan:

1. U gaat elkaar negeren
2. U gaat naar een advocaat/rechter
3. U gaat naar een onafhankelijke MfN-registermediator

1) Wanneer u elkaar gaat negeren verandert er niets aan de situatie. Sterker nog, de irritaties lopen vaak hoger op en de spanningen worden groter. Ervaring leert dat alles wat de ander doet als negatief wordt gezien en ervaren.

2) Wanneer u naar een advocaat/rechter gaat ontstaat er een situatie waarin de rechter beslist wie van u gelijk heeft en wat er moet gebeuren. Dan kan het zijn dat één van de partijen zich winnaar voelt en de ander zich de verliezer voelt. Vaak zie je dan gebeuren dat “de verliezer” niet prettig meer woont en zelfs in staat is om te gaan verhuizen. Blijven mensen toch naast elkaar wonen, dan blijft de situatie naar en is de ervaring dat mensen elkaar blijven irriteren. Hierdoor kunnen situaties alsnog enorm uit de hand lopen met grote ruzie als gevolg.

3) Wanneer u naar een  mediator  gaat dan betekent dit dat u het probleem graag samen op wil lossen. U gaat samen met een onafhankelijke derde (mediator) in gesprek en op zoek naar een oplossing die voor u beiden naar tevredenheid is. Mijn motto wanneer we samen in gesprek gaan is: Een goede buur is beter dan een verre vriend!

Ons bezoekadres is in Kapel Avezaath Gemeente Tiel, Maar we werken door heel Rivierenland met zijn dorpen zoals Dodewaard, Ochten, Opheusden, Kesteren, Echteld, Lienden, Mourik enz.

 

jQuery('.search-form').attr('action', 'https://www.mediationvanuitdebetuwe.nl/');