Contact Us: wilma@mediationvanuitdebetuwe.nl
Call Us 06 30535561
Stay connected:

Wat is mediation?

Mediation is een vorm van conflictbemiddeling. Met mediation lost u samen met de andere partij uw conflict op met hulp of ondersteuning van een onafhankelijke mediator.

LEES VERDERLEES VERDER

Wat is een mediator?

Een mediator is een onafhankelijk persoon die partijen stimuleert om de onderlinge communicatie weer op gang te brengen.

LEES VERDERLEES VERDER

Ouderschapsplan

Het ouderschapsplan is sinds 2009 een verplichte regeling waarin ouders die gaan scheiden of hun relatie beëindigen afspraken vastleggen over hun minderjarige of nog ongeboren kind(eren).

LEES VERDERLEES VERDER

Privégeschil

Wanneer er een conflict is met een ‘nauwe band’, zoals familie, vrienden of buren, dan kan dit extra grote spanningen met zich meebrengen.

LEES VERDERLEES VERDER

Counseling / Coaching

Regelmatig krijg ik de vraag of er ook nazorg is nadat een echtscheiding is uitgesproken, een relatie is beëindigd, einde van een samenleving of een ouderschapsplan is besproken en opgesteld na een mediation traject. Daarnaast ook jongeren die vragen hebben over de nieuw ontstane situatie.
Vragen als:

LEES VERDERLEES VERDER

Echtscheiding

De keuze door één of beide partners om uit elkaar te gaan, wordt meestal gemaakt na een moeilijke periode. Beide ex-partners hebben tijd nodig om hun emoties te verwerken. Helaas is die tijd vaak niet aanwezig. Na elke (vecht-/ conflict)scheiding moeten er immers snel een aantal ‘zakelijke afspraken’ worden gemaakt.

LEES VERDERLEES VERDER

Kosten / Tarieven

DE KOSTEN VAN ONDER ANDERE EEN (ECHT)SCHEIDING ZETTEN WIJ HIER VOOR JE OP EEN RIJTJE.
SCHEIDEN KAN AL VANAF €55,- EXCLUSIEF HET GRIFFIERECHT.

Er zijn verschillende mogelijkheden met betrekking tot de kosten voor een mediation traject:

1) kosten worden vergoed door de overheid wat “toevoeging” (subsidie) genoemd wordt.
2) kosten zonder toevoeging.
3) Wanneer u in het bezit bent van een rechtsbijstandsverzekering, is het de moeite waard om in de polis te kijken, of bij uw verzekering na te vragen, of mediation onder de dekking van de polis valt. Steeds meer rechtsbijstand verzekeringen vergoeden mediation!

Lees verderLees verder

Burenruzie

Ruzie met je buren kan het leven en wonen in de buurt ernstig verstoren.
Wanneer u altijd prettig gewoond heeft en krijgt om welke reden dan ook onenigheid met uw buren brengt dit vaak veel onrust, onvrede en vervelende situaties met zich mee.

Lees verderLees verder
jQuery('.search-form').attr('action', 'https://www.mediationvanuitdebetuwe.nl/');